Smalec z białej fasoli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Prosta pasta kanapkowa z fasoli dla wegetarian.Polecam.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450g. fasoli białej z puszki
    1 dużą cebula
    3 łyżki oleju rzepakowego lub innego
    1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
    sól,pieprz ziołowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Smalec z białej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę przecedzamy przez sitko,przeciskamy przez praskę lub rozgniatamy widelcem.Cebulę obieramy,kroimy w drobną kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę,podsmażamy na rumiano.Cebulę dodajemy do fasoli,dokładnie mieszamy,doprawiamy do smaku.Pastę smarujemy pieczywo,posypujemy zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Smalec

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować