Smalczyk z cebulką i kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Słoninę schłodzić mocno, to ułatwi krojenie jej. Następnie pokroić ją w małą kostkę. Przełożyć do garnka o szerokim dnie. Postawić na ogień i powoli przetapiać słoninę.
2.W między czasie obrać i pokroić w małą kostkę cebulę. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w malutką kostkę.
3.Gdy wyczujecie moment,że wytapiane słoniny ma się ku końcowi dodać cebulę i dobrze wymieszać. Pozostawić na ogniu około 4-5 minut, co chwile mieszając. Następnie dodać kiełbasę i smażyć kolejne 4 minut pamiętając o mieszaniu.
4.Zdjąć z ognia i dodać majeranek. Pozostawić w spokoju na około 10 minut a następnie przelać do wyparzonych i suchych słoiczków. Zostawić aż zastygnie i przełożyć do lodówki.
Smacznego!
Komentarze