2 torebki ryżu
1 duża pierś z kurczaka
1 czerwona papryka
1 duża cukinia
20 dag fasolki szparagowej
oliwa z oliwek
świeży koperek
przyprawa uniwersalna
Smakowity kociołek pełen warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawić.
Fasolkę szparagową umyć i obgotować. Poprzekrajać na pół.
Mięso wraz z resztą warzyw umyć i osuszyć, pokroić w kostkę.
Na dwóch patelniach rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek i podsmażyć na jednej pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (na koniec doprawić przyprawa uniwersalna), a na drugiej pokrojone warzywa.
Wszystkie składniki wrzucić do garnka , wymieszać i podgrzać na małym ogniu. Dodać koperek.
Smacznego :)
Komentarze