Chałka obtaczana w jajku i mleku, smażona na maśle

4.46 (196 ocen)

  • 20 min

Pyszna propozycja na weekendowe śniadanie!

  • 20 min

Składniki:

  • chałka - najlepiej czerstwa, jajko, pół szklanki mleka, 100 gramów masła, łyżka oleju, cukier puder, owoce sezonowe do przybrania
Wystaw ocenę:

4.46 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chałka obtaczana w jajku i mleku, smażona na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chałkę pokroić na kromki, jajko z mlekiem roztrzepać na gładką masę.
  • 2. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i masło. Obtoczyć kromki chałki w masie jajeczno mlecznej, układać na rozgrzanej patelni. Smażyć do zrumienienia.
    Złocistą chałkę wyłożyć na ręcznik papierowy aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Posypać cukrem pudrem, dodać owoce.

Porady

Chałka świetnie smakuje z dżemem!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować