Smaczny sernik pieczony na biszkoptach z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.w misie robota żółtka, cukier, aromat utrzeć do białości z 4 minuty na najwyższych obrotach (twaróg powinien być zmielony na bardzo drobnym sitku w maszynce do mięsa)
2.do masy dodać zmielony twaróg w maszynce do mięsa na drobnych oczkach sitka, wsypać namoczoną i odsączoną żurawinę, kaszę manną i połączyć składniki
3.na koniec dodać ubite na sztywno białka i delikatnie łyżką wmieszać w sernik(białka zawsze ubijam o temperaturze pokojowej ale powinny być świeże)
4.tortownica 24 cm z papierem do pieczenia i forma silikonowa keksówka 20 cm (dla męża do pracy), na dnie poukładać biszkopty
5.piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, wstawić formy i piec około 50-60 minut, do suchego patyczka, w formach dobrze wystudzić serniki, przed podaniem posypać pudrem cukrem
Komentarze