słowacki pudding z gorącymi malinami

0 (0 ocen)

  • 10 min

To deser zrobiony z kupionego na Słowacji puddingu, zrobionego ze skrobi kukurydzianej. W ten sam sposób możemy go zrobić z naszego budyniu.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie puddingu malinowego lub budyniu
    350 ml mleka
    4 łyżki cukru
    1 szklanka malin
    1 łyżeczka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Sosy

Słowacki pudding z gorącymi malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę mleka zagotować, w reszcie rozmieszać proszek budyniowy i dwie łyżki cukru. Wlać na gotujące się mleko i na małym ogniu, ciągle mieszając ugotować gęsty budyń. Foremki do małych babek nasmarować olejem za pomocą pędzelka. Napełnić budyniem i odstawić do wystudzenia. Maliny zasypać cukrem i tuż przed podaniem podgotować chwilę, aż sok trochę odparuje. Deser przełożyć na talerzyki odwracając foremki dnem do góry. Polać sosem malinowym.

Porady

można użyć malin mrożonych

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować