Słowacka zupa czosnkowa

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

Polecił mi ją znajomy, podczas tegorocznej eskapady. Była tak pyszna, że następnego dnia pochłonęliśmy po 3 talerze :)

  • 30 min

Składniki:

  • • 1,2 l bulionu drobiowego
    • Główka czosnku
    • 1 cebula
    • 0,5 kg kiełbasy czosnkowej
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżeczka majeranku
    • sól, pieprz - do smaku
    • ser żółty starty oraz grzanki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Słowacka zupa czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i kiełbasę czosnkową podsmażyć na maśle, aż cebula się zeszkli. Zalać bulionem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotować. Gotować na średnim ogniu ok. 15 minut, pod koniec doprawić solą, pieprzem i majerankiem .
    Grzanki i ser żółty umieścić w miseczkach i zalać gorącą zupą.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować