Słoneczny deser z morelą i winogronem

0 (0 ocen)

Taki deserek świetnie poprawi nam humor gdy np. za oknem pochmurno.

Składniki:

  • 5 moreli
    200 g winogrona
    150 g biszkoptów
    350 ml śmietany kremówki
    cukier do smaku
    kolorowa posypka do ciast
    2 kostki mlecznej czekolady

Słoneczny deser z morelą i winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zimną śmietanę ubić z cukrem. Biszkopty włożyć do woreczka i i np. tłuczkiem do mięsa rozdrobnić. Morele i winogrona pokroić ale osobno. Przygotować 4 wysokie szklanki lub pucharki i zacząć komponowanie deseru
  • 2. Na początek wsypać po łyżce biszkoptów, potem dać po czubatej łyżce śmietany. Na śmietanę po jednej pokrojonej moreli, potem znowu biszkopty, śmietanę i pokrojone winogrona.
  • 3. Na winogrona po łyżeczce śmietany, rozdzielić piątą morelę, i zetrzeć kostki czekolady a na sam koniec posypać desery odrobiną posypki i zajadać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy