Słonecznikowy 3-bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąki przesiej wraz z proszkiem. Jajka ubij na sztywno dodając cukier i olej. Delikatnie połącz z mąką. Wyłóż do formy 24x24. Piecz 12-15min w temp. 170st.
2.Proszek budyniowy i mąkę połącz z ½ szkl. mleka. Resztę zagotuj z cukrem. Ugotuj budyń.
3.Palmę utrzyj na puszystą masę i dodawaj stopniowo schłodzony budyń. Pod koniec małymi porcjami dodaj likier i dokładnie połącz
4.Słonecznik upraż na suchej patelni. Przygotuj kawę do nasączenia biszkoptu, zalewając ją ½ szkl. wrzątku.
5.Przestudzony biszkopt nasącz kawą. Następnie wyłóż masę budyniową. Ułóż krakersy i połowę masy krówkowej. Słonecznik podziel na dwie części. Połowę rozsyp po krówce i przyciśnij łyżką, wyłóż resztę masy i rozprowadź równomiernie. Przykryj krakersami.
6.Śnieżkę ubij ze śmietan-fixami i wyłóż na ciasto. Posyp pozostałym słonecznikiem. Schłódź.
Porady
Najlepiej ciasto smakuje na drugi dzień, gdy krakersy zmiękną.
Komentarze