Słonecznikowe naleśniki z tuńczykiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować ciasto, mieszając ze sobą wszystkie podane składniki. Odstawić na 30 minut. Ciasto ma mieć rzadką konsystencję, jeżeli jest zbyt gęste należy dodać jeszcze nieco wody gazowanej, wtedy będzie się lepiej rozlewać po patelni.
2.Aby przygotować farsz należy młode cukinie umyć, obrać z końcówek i pokroić w mniejsze kostki. Przyprawić przyprawą uniwersalną, solą, pieprzem oraz musztardą. Dobrze wymieszać.
3.1 łyżkę oleju słonecznikowego rozgrzać na patelni i nanieść cukinię. Smażyć do ładnego zarumienia.
4.Jajka obrać ze skorupek i pokroić w małą kostkę. Włożyć do miski. Tuńczyka odcedzić od sosu własnego i dodać do pokrojonych jaj. Cukinię zdjąć z ognia oraz dodać do reszty składników. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę dodać do pozostałych składników. Wymieszać i ew przyprawić do smaku.
5.Naleśniki piec na suchej patelni teflonowej z obu stron, zdjąć z ognia i położyć na płaski talerz, posmarować 1 pełną łyżką farszu i zawinąć. Od razu podawać.
Komentarze