Słonecznikowe kotlety schabowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nie myślałam, że po dodaniu do panierki słonecznika, mogą takdoskonale smakować.

  • 60 min

Składniki:

  • • 500 g schabu
    • 3 jajka
    • Sól, pieprz, przyprawa do mięsa
    • Mąka
    • Bułka tarta
    • 100 g słonecznika
    • Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Słonecznikowe kotlety schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłucz, podziel na mniejsze porcje i rozbij tłuczkiem. Mąkę
    przesiej przez sitko na talerzyk. Na drugim przygotuj bułkę tartą
    wymieszaną ze słonecznikiem.
    Jajka rozmąć, dodając przyprawy. Mięso obtaczaj w mące, następnie w
    jajku i bułce tartej ze słonecznikiem.
    Smaż z obydwu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować