Słoneczne Fussilli

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie,lekkie i smaczne danie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Makaron Fussilli Lunghi: 100 gramów
    - zielone oliwki: 100 gramów
    - czarne oliwki: 100 gramów
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - mała cukinia: 2 sztuki
    - roszponka garść: 1 sztuka
    - sól czosnkowa: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek extra vergine: 3 łyżki

Słoneczne fussilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na odrobinie oliwy extra vergine podsmażyć cukinię pokrojoną w cienkie plasterki.Dodać drobno pokrojoną paprykę i oliwki.Warzywa doprawić do smaku.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie(powinien być al dente). Czosnek zmiksować z odrobiną oliwy.Dodać go do makaronu.Całość dokładnie wymieszać.Na talerzu układamy kolejno makaron z czosnkiem,smażone warzywa i pokrojoną Fetę.Całość dekorujemy roszponką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy