Jeśli kurczak to udko, bo wymaga niewiele przypraw i trudno podczas obróbki zepsuć. Nie jestem fanką drobiu, ale udka są jedną z moich ulubionych części, a do tego przepisu nie trzeba mieć specjalnych zdolności ani sprzętów, w kilka chwil powstaje zdrowe i smaczne danie.
0 (0 ocen)
Porady
- 300 g mięsa to około 3 udka, te QAFP są znacznie mniejsze, bo są hodowane bez antybiotyków i szczęśliwie - nie dodawałam przypraw bo mieszanka do kurczaka złocistego zawierała już i paprykę, sól, a udka nasiąkały tymi smakami przez całą noc, dlatego w każdym kawałku, było czuć już wystarczającą ilość przypraw - użyłam mrożonej dyni, która już była drobno pokrojona - dynia w tej potrawce jest naturalnym zagęstnikiem sosu i nierówno pokrojone kawałki sprawiły, że utworzył się zawiesisty sos w którym pojawiają się nie tylko morele i pomidory, ale też kawałki dyni
Komentarze