Słone precelki z kminkiem

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis przesłała Maria Żółtaniecka

  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 1 kilogram
    - żółtka: 3 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - drożdże: 2 dekagramy
    - masło: 1 łyżka
    - kminek -torebka: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 szklanki

Słone precelki z kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy żółtka, kminek, sól oraz masło. Dodajemy również rozpuszczone
    w 2 łyżkach mleka drożdże
  • 2. Odrobiną mleka zalewamy ciasto i zagniatamy, a następnie formujemy z niego precelki lub wałeczki grubości palca. Precelki pieczemy w piekarniku w temp. 180 °C ok. 40 minut.

Komentarze

Podobne przepisy