Słone kopytka z pietruszką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Polski przepis zrobiony po turecku,czyli króluje feta i zielenina

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -1 kg ziemniaków ugotowanych w osolonej wodzie
    -30dkg mąki zwykłej
    -2 łyżki mąki ziemniaczanej
    -1 jajko
    -1/2 kostki feta

    -1/4 kostki masła
    -dużo świeżej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Słone kopytka z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotować w osolonej wodzie,następnie gdy ostygną przetrzeć je przez praskę.Feta pokruszyć i wymieszać z ziemniakami.
    Dodać obie mąki,jajko i wymieszać na jednolitą masę. Następnie uformować cienkie wałeczki i kroić pod ukosem na paski.Wrzucić do gotującej, osolonej wody i jak wypłyną to gotować jeszcze ok 3 minut.Przelać wodą i omaścić roztopionym masłem. Na wierzch posypać jeszcze pokruszonym feta i posypać natką pietruszki.Wymieszać i zajadać się ze smakiem.Można doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować