Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia

0 (0 ocen)

Na deser lub na śniadanie do pracy lub uczelnię. Pyszne, lekkie i pomysłowe, zapraszam:)

Składniki:

  • 1 jogurt naturalny 0%- 180 g
    1 owoc persymony- 175 g
    1 łyżeczka nasion chia- 5g
    50 ml mleka 0,5%
    1 łyżeczka cukru brzozowego
    1 łyżeczka żelatyny
    Skórka z 1 cytryny
    1 łyżka soku z cytryny
    1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej sypkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-16p3ubg 1. Persymonę obrać ze skórki. Zblendować na mus. Dodać chia i wymieszać.Wstawić do lodówki.
  • image-09nbgg4 2. Żelatynę zalać 1,5 łyżki zimnej wody. Zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Jogurt wymieszać z mlekiem oraz cukrem brzozowym.
  • image-04vdw1i 3. Następnie dokąłdnie wymieszać z rozpuszczoną żelatyną. Rozdzielić na dwie porcje. Do jednej dodać kawę i wymieszać
  • image-1mw9inu 4. Przelać do słoiczka i wstawć do lodówki na kilka minut aby wstępnie stężało. Do drugiej porcji dodać skórkę z cytryny i skórkę. Wymieszać. Deliaktnie wylać na kawową porcję. Zostawić do całkowitego stężenia . gdy to nastąpi na górze ułożyć mus z kaki z chia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Nasiona chia Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować