Słoikowy dwukolorowy jogurtowiec z persymoną i chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Persymonę obrać ze skórki. Zblendować na mus. Dodać chia i wymieszać.Wstawić do lodówki.
2.Żelatynę zalać 1,5 łyżki zimnej wody. Zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Jogurt wymieszać z mlekiem oraz cukrem brzozowym.
3.Następnie dokąłdnie wymieszać z rozpuszczoną żelatyną. Rozdzielić na dwie porcje. Do jednej dodać kawę i wymieszać
4.Przelać do słoiczka i wstawć do lodówki na kilka minut aby wstępnie stężało. Do drugiej porcji dodać skórkę z cytryny i skórkę. Wymieszać. Deliaktnie wylać na kawową porcję. Zostawić do całkowitego stężenia . gdy to nastąpi na górze ułożyć mus z kaki z chia. Smacznego!
Komentarze