idealny na Wielkanoc po dniach postu... słodki, rozpływający się w ustach, bez pieczenia
40 min
Składniki:
3-4 paczki herbatników albo 1 duża paczka
paczka krakersów
paczka biszkoptów
(UWAGA: ciastek, tak aby starczyło na blachę)
gotowa masa krówkowa,
bita piana:
0,5 l śmietany 30 %
2 łyżeczki żelatyny
1/2 szkl cukru pudru
masa budyniowa:
0,5 l mleka
2 budynie waniliowe
250 g margaryny
gorzka czekolada do posypana ciasta
Słodziak budyniowo-kajmakowy na wielkanoc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy budyń, wystudzony ubijamy z margaryną;
Ubijamy śmietanę, pod koniec dodajemy cukier puder i żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody.
2.Układamy na spód:
herbatniki,
masa budyniowa,
krakersy,
masa krówkowa,
biszkopty,
bita śmietana,
starta gorzka czekolada
Komentarze