Słodziak budyniowo-kajmakowy na Wielkanoc

0 (0 ocen)

  • 40 min

idealny na Wielkanoc po dniach postu... słodki, rozpływający się w ustach, bez pieczenia

  • 40 min

Składniki:

  • 3-4 paczki herbatników albo 1 duża paczka
    paczka krakersów
    paczka biszkoptów
    (UWAGA: ciastek, tak aby starczyło na blachę)
    gotowa masa krówkowa,
    bita piana:
    0,5 l śmietany 30 %
    2 łyżeczki żelatyny
    1/2 szkl cukru pudru
    masa budyniowa:
    0,5 l mleka
    2 budynie waniliowe
    250 g margaryny
    gorzka czekolada do posypana ciasta

Słodziak budyniowo-kajmakowy na wielkanoc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy budyń, wystudzony ubijamy z margaryną;
    Ubijamy śmietanę, pod koniec dodajemy cukier puder i żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody.
  • 2. Układamy na spód:
    herbatniki,
    masa budyniowa,
    krakersy,
    masa krówkowa,
    biszkopty,
    bita śmietana,
    starta gorzka czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy