Słodko-wytrawne rogaliki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne na błyskawiczną przekąskę. Każdy ma wybór - wytrawne na słono lub słodkie, co kto lubi.

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    4 łyżeczki nutelli
    100 gram startego sera cheddar
    szczypta ziół prowansalskich
    szczypta pieprzu cytrynowego

Słodko-wytrawne rogaliki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto podzielić na osiem równych trójkątów.
    Na cztery nałożyć po łyżeczce nutelli. Na pozostałe wysypać starty ser i doprawić ziołami oraz pieprzem.
    Zawinąć rogaliki od zewnątrz do środka.
    Piec 20-25 minut w temperaturze 160 stopni.
    Najsmaczniejsze są na ciepło, kiedy nadzienie pozostaje lekko płynne.

Porady

Jeżeli nie zwiniemy rogalików ściśle i widać nadzienie, można deliktanie skleić warstwy ciasta palcami.

Komentarze

Podobne przepisy