Słodko-ostre żeberka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Żeberka to najlepsze mięsko :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    marynata:
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1/2 papryczki chili
    1 liść laurowy
    5 ziaren jałowca
    5 łyżek sosu słodkie chili
    3 łyżki pasty warzywnej pindżur
    1 łyżka obsypki Maspolanka
    2 łyżeczki jarzynki

Słodko-ostre żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, chili pokroić w plasterki, dodać pozostałe składniki marynaty, wymieszać, dodać pokrojone na kawałki żeberka, wymieszać, żeby mięso pokryło się marynatą i odstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania i piec pod przykryciem do miękkości mięsa. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inny pomysł na żeberka? Sprawdź przepis na żeberka w marynacie curry

Komentarze

Podobne przepisy