Słodko-ostre skrzydełka

0 (0 ocen)

Pisząc ten przepis jeszcze czuję ich smak. Słodycz przenika się z ostrością, po prostu rewelacyjne smaki. Mięsko wręcz rozpływa się ustach.

Składniki:

  • 1 kg drobiowych skrzydełek
    Przyprawa do kurczaka
    1 łyżka ciemnego sosu sojowego
    1 łyżka miodu
    3 łyżki keczupu
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy

Słodko-ostre skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka dokładnie myjemy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W miseczce mieszamy składniki marynaty: ciemny sos sojowy, keczup, majonez, miód i musztardę. Zalewamy skrzydełka. Mięso wstawiamy pod przykryciem na noc do lodówki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 30 minut. Pod koniec przykrywamy folią aluminiową (żeby skrzydełka nie spiekły się za mocno).

Porady

Dobrze zamarynowane skrzydełka są delikatne i kruche, szybciej się upieką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy