Słodko-ostre kąski z kurczaka owijane boczkiem

4.48 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Przepis rewelacyjny i szybki w przygotowaniu na każdą, większą lub mniejszą imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 20 sztuk:

    1/2 kg piersi z kurczaka
    sól, pieprz, ostra mielona papryka, ulubione zioła do drobiu
    300 g wędzonego boczku w cienkich, długich plastrach
    100 g brązowego cukru
    olej do wysmarowania rusztu
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Słodko-ostre kąski z kurczaka owijane boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki grubości palca i długości ok. 3 cm. Przyprawić je solą, pieprzem, ostrą papryką i ulubionymi ziołami.
  • 2. Każdy kawałek kurczaka owinąć w cienki plaster boczku a następnie obtoczyć w brązowym cukrze.
  • 3. Tak przygotowane kawałki układać na wysmarowanym olejem ruszcie. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 30 minut, do ładnego zbrązowienia w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować