Przepis rewelacyjny i szybki w przygotowaniu na każdą, większą lub mniejszą imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi.
50 min
Składniki:
Składniki na ok. 20 sztuk:
1/2 kg piersi z kurczaka
sól, pieprz, ostra mielona papryka, ulubione zioła do drobiu
300 g wędzonego boczku w cienkich, długich plastrach
100 g brązowego cukru
olej do wysmarowania rusztu
Słodko-ostre kąski z kurczaka owijane boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka pokroić na kawałki grubości palca i długości ok. 3 cm. Przyprawić je solą, pieprzem, ostrą papryką i ulubionymi ziołami.
2.Każdy kawałek kurczaka owinąć w cienki plaster boczku a następnie obtoczyć w brązowym cukrze.
3.Tak przygotowane kawałki układać na wysmarowanym olejem ruszcie. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 30 minut, do ładnego zbrązowienia w temperaturze 180 stopni.
Komentarze