Słodko-kwaśny gulasz z owocami morza

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Odrobina orientu na obiad ;)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mieszanki owoców morza
    100 fileta z ulubionej ryby
    1 puszka ananasa
    1 puszka kukurydzy
    1 czerwona papryka
    2 cebule
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200 g)
    1 łyżka czerwonej pasty curry
    pieprz, sól

Słodko-kwaśny gulasz z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie gulaszu 1. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju w dużym rondlu. Ananasa wyjąć z puszki, pokroić. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w kostkę. Do cebuli dodać kukurydzę razem z zalewą, ananasa i paprykę. W soku z ananasa rozmieszać koncentrat i wlać do zawartości rondla. Można dolać około 3/4 szklanki wody. Dodać pastę curry, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Rybę pokroić w kostkę i razem z nierozmrożonymi owocami morza dodać do sosu. Wymieszać i dusić całość około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy