Słodko-kwaśna tarta jaglana z kiwi

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Zdrowe i niskokaloryczne pyszne słodko kwaśne ciasto.

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki na formę 20 cm:
    -150 g kaszy jaglanej
    -2 dojrzałe banany
    -3 szt. kiwi
    -100 g twarogu chudego (lub 200 g białka jaj)
    +2 kostki startej gorzkiej czekolady do posypania

Słodko-kwaśna tarta jaglana z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy. Polecam swoje wskazówki.
    2. Ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera/melaksera, dodajemy pokrojone w plastry banany, jedno kiwi, twaróg/białka jaj (możecie wedle uznania dosłodzić) i miksujemy wszystko na jednolitą masę.
    3. Powstałą masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pozostałe 2 szt. kiwi kroimy w talarki i wciskamy w ciasto. Pieczemy 45 min. 180 stopni. Po upieczeniu możecie posypać startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy