Słodkie trio z krakersami

4.5 (168 ocen)

  • 2 godz.

To ciasto zachwyci nie jednego łasucha. Robi się je bardzo łatwo i szybko.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 jajka
    O,5 szklanki cukru kryształu
    0,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 kostka margaryny Palma
    1 puszka masy krówkowej
    Duża paczka krakersów
    1 op. Masy karpatkowej
    750 ml śmietany 30%
    2 op. Śnieżki
    2 łyżki żelatyny
    2 łyżki cukru pudru
    2 op. Śmietan – fixu
    Czekolada gorzka


Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Słodkie trio z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka mąkę zmieszaną z proszkiem. Biszkopt wylewamy na blaszkę ( 30/ 40 ) i pieczemy 25 min. w temp. 180 stopni. Margarynę ucieramy i dodajemy po łyżce masy krówkowej. Smarujemy zimny biszkopt. Na masę wykładamy krakersy. Masę karpatkową przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i wykładamy na ciastka. Schładzamy. Żelatynę moczymy i rozpuszczamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, śnieżki, śmietan-fixy i żelatynę. Wykładamy na masę karpatkową i posypujemy startą czekoladą. Chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować