
Dodane przez: Słodko Słodka
Domowe rogale są najlepsze, warto wstać skoro świt i upiec na śniadanie, pod warunkiem, że lubi się śniadanie na słodko. Ja uwielbiam do czasu do czasu. Do tego kubek pysznej kawy i domowa konfitura, u mnie tegoroczne powidło śliwkowe, świeżo usmażone pachnące, najlepsze. Do wypieku rogali zamiast cukru użyłam syropu z mniszka lekarskiego, mam go w swojej spiżarni sporą ilość, i to był dobry pomysł, rogale wyszły niezwykle pachnące, puszyste i pyszne. Upieczcie koniecznie. Zachęcam :)
Izabela Siwulska
Słodkie rogale na mniszku lekarskim
Porady
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi 8 sztuk rogali.
Zamiast syropu z mniszka można użyć płynnego miodu.
Komentarze