Słodkie risotto z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatne, kremowe. Świetne na letni obiad.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    250 gramów ryżu do risotto
    2 łyżki masła
    250 ml mleka
    100 ml wody
    100 ml śmietanki 36 %
    kilkanaście truskawek
    Pół laski wanilii
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Słodkie risotto z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzewam masło, wrzucam na niego ryż, dodaję ziarenka wanilii, smażę całość aż ryż stanie się szklisty-około 2-3 minut. Następnie zalewam ryż 1/3 mieszanki wody i mleka, i powoli, w miarę gotowania dodaję mleko z wodą. Aż ryż wchłonie cały płyn i stanie się miękki. 5 minut przed końcem gotowania dodaję śmietankę i pokrojone w plasterki truskawki. Podgrzewam całość. Podaję zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Ryż Truskawki Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować