Słodkie racuchy pełnoziarniste na bogato

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Troszkę dietetyczniejsza wersja pospolitych racuszków z moimi ulubionymi dodatkami.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 l mleka
    szczypta cukru z prawdziwą wanilią i kardamonem
    szczypta soli
    około 35 dag mąki pełnoziarnistej
    1 jajko
    3 dag drożdży
    3 łyżki cukru trzcinowego

    Dodatkowo:
    1 banan
    1 jabłko
    rodzynki
    olej kokosowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Słodkie racuchy pełnoziarniste na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozrobić ze szczyptą cukru, następnie dodać mleko i pozostały cukier.
  • 2. Jajko roztrzepać osobno i dodać do mleka z drożdżami i cukrem. Pozostałe składniki również dodać.
  • 3. Ciasto wyrobić drewnianą łyżką na jednolitą masę, tak aby miało konsystencję gęstej śmietany i następnie przykryć ściereczkę i odstawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 45 minut.
  • 4. W czasie gdy ciasto będzie rosło pokroić jabłko w plasterki oraz banana, którego należy pokropić cytryną aby nie z ciemniał.
  • 5. Do wyrośniętego ciasta dodać banana, jabłko, cynamon, rodzynki i smażyć na małym ogniu na oleju kokosowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować