Słodkie pierożki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybki przepis na coś słodkiego i bez dodatku jaj.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    200g.masła,
    2,5szkl.mąki,
    cukier waniliowy,
    2łyżki cukru pudru,
    1serek homogenizowany.
    Nadzienie:
    1słoik marmolady wieloowocowej

Słodkie pierożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie połączyć ze sobą.Rozwałkować ciasto i wykrajać krążki szklanką i na środek kładziemy 1łyżeczke marmolady i dobrze sklejamy aby niewypłyneła podczas pieczenia.Pieczemy na jasno złoty kolor w temp.180-200C do 30 min.

Porady

Po upieczeniu można polukrować lub posypać cukrem pudrem.Czas pieczenia zależy od grubości rozwałkowanego ciasta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy