Słodkie babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Uszykuj mikser
1.Masło trzeba utrzeć z cukrem wraz z cukrem waniliowym, aby powstała puszysta masa.
2. Nie przerywająć ucierania, dodać jajko, mleko oraz szczyptę soli. Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
3.Dodajemy do masy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. I mieszamy, aż masa bedzie gładka i puszysta.
4.Następnie kruszymy płatki śniadaniowe chocapic( nie za dużo, aby ciasto nie było strasznie słodkie) i dodajemy je do masy i mieszamy.
5.Wypełnić foremki ciastem i lekko wyrównać powierzchnię.
6. Wstawić foremki do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 °C i piec 15-20 min, aż nabiorą złotego koloru.
7. Wyjąć babeczki z piekarnika i pozostawić na kilka minut do ostygnięcia.
Nadzienie:
1. Serek mascarpone i cukier puder wymieszać, aż powstanie gładka masa
2. Przygotowaną masę rozsmarować na powierzchni babeczek.
Porady
Babeczki można udekorować malinami, jagodami, truskawkami oraz borówkami.
Komentarze