Ciasto salceson

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybki i łatwy do zrobienia dla każdego.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    1 szklanka cukru
    2 1/2 łyżeczki żelatyny
    3 łyżki kakao
    1 margaryna
    3 1/2 paczki herbatników
    1 opakowanie rodzynek
    1 opakowanie wiórków kokosowych

Ciasto salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół szklanki mleka zagotować z cukrem. Stopniowo dodać margarynę, kakao i rodzynki.
    W reszcie mleka rozpuścić żelatynę.
    Gdy pierwsza masa będzie gotowa, dodać rozpuszczoną żelatynę, pokruszone herbatniki i wiórki kokosowe. Chwilę pogotować.
    Gotową masę przelać do wyłożonej papierem formy keksówki i wstawić do wystygnięcia w chłodne miejsce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy