Puszysty biszkopt czekoladowy nasączony nutą słodkiego wina, przełożony masą z masła orzechowego a to wszystko wypełnione masą czekoladową. Co tu dużo mówić...
Słodki przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Partiami dodaj cukier później żółtka, zmiksuj. Suche składniki przesiej przez sito i za pomocą łyżki połącz z masą jajeczną. Wylej na blaszkę 25x35 i piec 35min w 175C. Po upieczeniu biszkopt przecinamy na pół i dolny blat nasączamy winem.
2.Masa: Śmietanę ubić na sztywno, dodać masło orzechowe. Galaretkę rozpuścić w 1/2szkl gorącej wody, tężejącą połączyć z masą. DoSłodzić do smaku.
3.Drugą część biszkoptu również delikatne nasączyć i wyłożyć na masę. Górę ciasta posmarować kremem czekoladowym i posypać pokruszonymi biszkoptami. Schłodzić.
Komentarze