Słodka tarta z migdałami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Moja córka uwielbia, gdy robię to tartę, jeden kawałek dostarcza tyle przyjemnych wrażeń, jest bardzo słodki i bardzo ładnie wygląda.

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 150 gramów
    - cukier: 30 gramów
    - masa kajmakowa z puszki: 0.5 puszki
    - żółtka: 2 sztuki
    - ser naturalny: 300 gramów
    - serek mascarpone: 250 gramów
    - masło pokrojone: 125 gramów
    - cukier puder: 150 gramów
    - płatki migdałowe: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Słodka tarta z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę połącz z cukrem oraz pokrojonym masłem. Śmietankę połącz z 1 żółtkiem, a następnie dodaj do reszty. Szybko zagnieć ciasto i wstaw (owinięte folią) na 15 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkuj. Wyłóż nim nasmarowaną masłem foremkę i wstaw ponownie na 25 minut do lodówki. Po wyjęciu przykryj je pergaminem, i obciąż fasolką. Piecz 15 minut w 190 stopniach , następnie zdejmij papier i obciążenie i piecz kolejne 10 minut. Śmietanę ubić z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Gdy ciasto ostygnie nałóż cienką warstwę masy krówkowej, a następnie warstwę masy z serkiem mascarpone.Na końcu posyp ciasto prażonymi płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować