Deser z galaretką i bakaliami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Deser na niedzielne popołudnie idealny :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • śnieżka do ubicia

    mleko

    galaretka

    bakalie w tym orzechy włoskie

    mus truskawkowy lub truskawki + cukier i blender i gotowe

    owoce z puszki brzoskwinie i ananas lub świeże :)

    troszkę czekolady do starcia i posypania

Deser z galaretką i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy śnieżkę i odstawiamy do lodówki. W tym czasie gotujemy wodę i robimy galaretkę. To jest najdłuższe oczekiwanie w trakcie robienia deseru.

    Następnie przygotowujemy naczynia, w których mamy zamiar podać deserek. W wydaniu mojej mamusi są szklaneczki bombki :) naprawdę dość duże :)

    Na dno wsypujemy bakalie i orzechy włoskie, następnie nakładamy śnieżkę i przykrywamy musem. Możemy na tym etapie również podać lody zamiast śnieżki, ale pamiętajmy, aby deser był od razu podany do spożycia, żeby z lodów nie zrobiła się woda.

    Na mus truskawkowy ponownie dajemy śnieżkę a na nią pokrojone owoce i galaretkę. Na górę posypujemy odrobiną startej czekolady.

Komentarze

Podobne przepisy