Śliwki pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny, jesienny deser.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże śliwki
    ½ szkl mąki
    3 łyżki cukru
    50 g masła
    cukier puder do posypania

Śliwki pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki myjemy i wycieramy do sucha. Wykrajamy pestkę i kroimy owoce w kostkę. Z mąki, cukru i masła ugniatamy posypkę. Na dno kokilek wsypujemy po 1 łyżce kruszonki, na nią układamy pokrojone śliwki i posypujemy resztą kruszonki. Wkładamy kokilki do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy