Sernik anielski ze śliwkami, nutą kokosu pod chrupiącą kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.składniki na spód włożyć do miski, palma miękka, utrzeć mikserem jak na kruszonkę
2.użyłam 2 małe formy 16 cm okrągła z wyciąganym dnem i 15x10 cm lub jedna tortownica 24 cm - niczym nie smarowałam form, ciasto włożyć do form i palcami przyklepać mocno do dna, podpiec w 180 C z 10 minut, grzanie góra/dół
3.wszystkie składniki na sernik wsypać do miski w tym zimna śmietana 30%, mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach, masę wylac na podpieczone spody
5.z podanych składników mikserem utrzeć kruszonkę i rozsypać na śliwkach
6.grzanie góra/dół, 180 C, piec z 45 minut, nastepnie na termoobieg na 5 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach z 30 minut, potem zostawić w formach do całkowitego wystudzenia - ciasto posypać cukrem pudrem
Komentarze