sernik anielski ze śliwkami, nutą kokosu pod chrupiącą kruszonką

0 (0 ocen)

sernik jest delikatnie puszysty, wilgotny, kruszonka chrupiąca, spód apetycznie kokosowy.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • SPÓD: jajka 2 sztuki, cukier 1/2 szklanki, masło lub margaryna 15 dag, wiórki kokosowe 2 łyżki, mąka tortowa 25 dag, proszek do pieczenia 1 łyżeczka...............

    SERNIK: twaróg zmielony 75 dag/wiaderko, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, cukier 1/2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jajka 4 sztuki, śmietana 30 % 150 ml..............

    KRUSZONKA: masło lub margaryna 12,5 dag, mąka tortowa 12,5 dag, cukier 12,5 dag, wiórki kokosowe 2 łyżki...............

    DODATKI: śliwki 16 większe, cukier puder - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik anielski ze śliwkami, nutą kokosu pod chrupiącą kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. składniki na spód włożyć do miski, palma miękka, utrzeć mikserem jak na kruszonkę
  • etap 2. użyłam 2 małe formy 16 cm okrągła z wyciąganym dnem i 15x10 cm lub jedna tortownica 24 cm - niczym nie smarowałam form, ciasto włożyć do form i palcami przyklepać mocno do dna, podpiec w 180 C z 10 minut, grzanie góra/dół
  • etap 3. wszystkie składniki na sernik wsypać do miski w tym zimna śmietana 30%, mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach, masę wylac na podpieczone spody
  • etap 4. na masie sernikowej poukładać umyte, osuszone, wypestkowane śliwki skórką do dołu
  • etap 5. z podanych składników mikserem utrzeć kruszonkę i rozsypać na śliwkach
  • etap 6. grzanie góra/dół, 180 C, piec z 45 minut, nastepnie na termoobieg na 5 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach z 30 minut, potem zostawić w formach do całkowitego wystudzenia - ciasto posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować