Śliwki całe na zimę w słoikach

4.46 (185 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

w zimie niezasapione. .. całe sliwki w syropie zamkniete w słoikach- do wielu dań....polecam..

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 kg śliwek
    1 kg cukru
    2litry wody
Wystaw ocenę:

4.46 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Syropy

Śliwki całe na zimę w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki myjemy, usuwamy ogonki i listki i układamy lużno w wyparzonych słoikach.
    Z wody i cukru gotujemy syrop.
    Gorącym słodkim syropem zalewamy śliwki umieszczone w słoikach , zakręcamy szczelnie .
    Pasteryzujemy przez 20 minut. Po wystudzeniu przechowujemy w uchłodnym miejscy(np piwniczka)

Porady

sliwek nie upychamy w słoikach

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować