Śliwka rolowana w boczku

5 (140 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jeśli jeszcze nie było okazji do spróbowania takiej śliwki to koniecznie musisz spróbować! To genialna przekąska na imprezie,która zachwyci smakiem każdego!

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 suszonych wędzonych śliwek (mogą być również morele) ,
    10 plastrów wędzonego boczku ,
    100 ml czerwonego wina
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śliwka rolowana w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek 1. Śliwki zalać winem i pozostawić na kilka minut (jeśli mają spożywać to dzieci możesz pominąć wino).
    Następnie śliwki osączyć na papierowym ręczniku. Każda śliwkę położyć na plaster boczku i zwinąć. Na koniec łączenie spiąć wykałaczką. Piekarnik nagrzać do 180 st i piec ok 15-20 st C aż boczek się lekko zrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować