Ślimaki ze szpinakiem i ricottą.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste,szybkie,smaczne.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie arkusz: 1 opakowanie
    - szpinak świeży w liściach: 1 opakowanie
    - ser ricotta: 250 gramów
    - słonecznik ziarna: 0.5 szklanki
    SóL, PIEPRZ:
    - czosnek (ząbek): 2 ząbki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Ślimaki ze szpinakiem i ricottą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy z opakowania.
    Szpinak siekamy, wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą, podsmażamy aż zwiędnie.
    Dodajemy ricottę, przyprawiamy (dałam dość dużo czosnku ) i całość mieszamy.
    Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia.
    Masę rozsmarowujemy na cieście, zwijamy w wałek i kroimy go w krążki (ok. 1,5 cm każdy).
    Każdego ślimaka posypujemy słonecznikiem.
    Krążki kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 st. na ok 20 minut.
    Należy pilnować ślimaków ponieważ ciasto francuskie lubi się przypalać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Ricotta Słonecznik Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować