Ślimaki ze szpinakiem

4.5 (183 ocen)

  • 30 min

Coś efektownego i na szybko.

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    300g szpinaku
    100g sera feta
    2 ząbki czosnku
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimaki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażamy z czosnkiem na rozgrzanej patelni, aż zmięknie i doprawiamy solą.Fetę kroimy w kostkę i wraz ze szpinakiem blendujemy na gładką masę.
  • Ślimaki 2 2. Smarujemy ciasto francuskie masą i zwijamy w roladę. kroimy plastry o grubości 1 cm i wykładamy na blachę, wyłożona pamierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 15 minut.

Porady

Podajemy na sałacie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować