Ślimaczki z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł na szybkie i efektowne słodkości. Wystarczy pół godziny i ślimaczki gotowe. Dzieciaki będą zachwycone.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 płat ciasta francuskiego

    - kilka truskawek

    - 1 łyżka dżemu truskawkowego

    - cukier do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ślimaczki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0n7tn42 1. Ciasto rozwinąć, posmarować dżemem. Truskawki pokroić na plasterki i rozłożyć na połowie ciasta.Ciasto złożyć, pociąć na szersze paski. Paski przeciąć na pół.
  • image-17ly862 2. Każdy pasek zwinąć tak, aby powstał kształt ślimaczka, docisnąć brzegi.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ślimaczki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 20 minut. Jeszcze ciepłe posypać cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować