Ślimaczki z serem i boczkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 6 osób

Pyszne i proste danie na impreze jako przekąska

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki :
    1 opakowanie ciasta francuskiego,
    100g gęstej śmietany,
    100g sera mozarella startego,
    100g wędzonego boczku, ( możesz zamienić na ulubioną szynkę )
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Ślimaczki z serem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokrój w drobna kostkę. Do śmietany wsyp sól i pieprz. Wymieszaj.

    Ciasto francuskie rozwiń. Całość posmaruj śmietaną. Posyp serem i boczkiem. Całość zwiń w roladkę a następnie pokrój na grubsze plasterki. Ułóż ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni przez 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Ciasto francuskie Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować