Ślimaczki z miruny z ryżem z dodatkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny posiłek , który możemy podać o każdej porze dnia . Ja podałam na kolację , mąż był bardzo zadowolony . Dostępne składniki tej potrawy to dodatkowy plus .

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety miruny
    1 łyżka mąki pszennej
    1 woreczek ugotowanego ryżu - 100 g.
    1/2 szklanki kukurydzy z puszki
    20 cm. pora
    3 łyżki oleju + do smażenia ryby
    sól , pieprz cytrynowy do smaku
    czubryca zielona do smaku
    wykałaczki
    1/2 pokrojonej cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ślimaczki z miruny z ryżem z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ślimaczki z miruną z ryżem z dodatkami 1. Filety ryby kroję na pół po długości , posypuję solą, pieprzem cytrynowym , czubrycą , odstawiam na ok. 30 minut . Paski ryby zwijam w rulony , spinam wykałaczkami . Ślimaczki panieruję w mące , smażę na rumiano z obu stron na oleju na słabym płomieniu . Na 3 łyżkach oleju podsmażam do miękkości , pokrojony w krążki , lekko posolony por , dodaję kukurydzę , ryż , doprawiam solą , pieprzem cytrynowym i czubrycą , mieszam , chwilę podsmażam . Na ryżu z dodatkami układam pozbawione wykałaczek ślimaczki z ryby , podaję z cytryną .

Porady

Mirunę , możemy zastąpić inną rybą:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Miruna Por Ryby Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować