Ślimaczki z kapusta i grzybami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

coś grzybowo kapustnego.............i drożdżowego

  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta kiszona: 1.5 kilograma
    - grzyby suszone: 100 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - olej do smażenia: 5 łyżek
    - Ciasto : mąka: 1 kilogram
    - drożdże: 100 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 2 łyżki
    - woda: 500 mililitrów
    - sól: 3 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimaczki z kapusta i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości.Gdy przestygnie odciskamy z wody i kroimy. Namoczone i ugotowane grzyby siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Wszystko mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku.

    Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy resztę składników na ciasto, wyrabiamy, oprószamy lekko mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie znów chwilkę wyrabiamy. Ciasto rozwałkujemy nie za grubo, na placek rozsmarowujemy farsz i zwijamy w rulonik. Pod skosem kroimy na kawałki. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy ok. 10-13 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować