Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku i mozzarelli

4.5 (172 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dziś fajna przekąska powstała w parę minut, nie licząc oczywiście 25 minut pieczenia.Bardzo smaczna i zdrowa.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto francuskie 300 g

    szpinak świeży tyle by zakryć ciasto

    serek feta 250 g

    szczypiorek pęczek

    oliwki zielone 20 szt

    mozzarella 300 g
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski Ciasto

Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku i mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku i mozzarelli 1. Ciasto rozwijamy, smarujemy serkiem feta całą powierzchnie ciasta francuskiego.
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku i mozzarelli 2. Świerzy szpinak myjemy pod bieżącą wodą,osuszamy i kładziemy na serek feta,też na całej powierzchni.
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku i mozzarelli 3. Szczypiorek myjemy i kroimy drobno posypujemy na całej powierzchni.
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku i mozzarelli 4. Mozzarelle kroimy w paseczki kładziemy w małych odstępach.
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku i mozzarelli 5. Oliwki kroimy w paseczki i posypujemy na składniki.
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku i mozzarelli 6. Zwijamy i kroimy w kawałki 1.1/5 cm kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy rozbełtanym jajem. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować