Ślimaczki z ciasta francuskiego i budyniu

4.49 (194 ocen)

  • 30 min

Ciasteczka są pyszne i szybkie w przygotowaniu, smakują wszystkim gościom i nadaje się na imprezy.

  • 30 min

Składniki:

  • Gotowe ciasto francuskie
    3/4 litra mleka
    2 budynie śmietankowe (lub waniliowe)
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ślimaczki z ciasta francuskiego i budyniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć. Budynie ugotować na mleku, wystudzić.
    Wyłożyć na ciasto i zwinąć w roladę, pokroić i ułożyć na wysmarowanej formie.
    Piec ok 30 minut w temp. 200 stopni. (aż się zarumieni)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować