Ślimaczki z ciasta francuskiego

4.5 (157 ocen)

$limaczki są doskonałym pomysłem dla niejadka

Składniki:

  • 2op.ciasta francuskiego
    200gr szynki
    pomidorki suszone
    oregano
    ziele angielskie
    jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Przystawki

Ślimaczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozwinąć ciasto francuskie do środka włożyć plasterki szynki i cienką warstwe pomidorków suszonych . Zwinać w luźny rulon , posypać oreganoi kroić w plasterki .
  • sposób robienia2 2. Później jak zrobimy te rogi to owijamy paskiem .ale nie do samego końca tak żeby powstał ogon
  • sposób robienia 1 3. jedno opakowanie ciasta francuskiego kroimy na paski 2cm .
    Bierzemy jeden plasterek ciasta francuskiego i zawijamy go delikatnie tak żeby powstały rogi
  • sposób3 robienia 4. ale nie do samego końca tak żeby powstał ogon .I wtykamy ziarenko pieprzu w oko. Smarujemy jajkiem i pieczemy 20 min.

Porady

Jak nie mamy suszonych pomidorów to możemy użć świeżej papryki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować