Ślimaczki śledziowe

  • wyświetlono: 265 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przepis przysłała Aneta Szydłowska

PolskaGotuje
  • Średni

Składniki

- płatki śledziowe w oleju: 10 sztuk
- korniszony: 3 sztuki
- jajka na twardo: 6 sztuk
- słoiczek sosu tatarskiego: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

Ślimaczki śledziowe

  • 1. Płaty śledziowe smarujemy sosem, na każdym układamy połówki jajek oraz 1/5 ogórka, którego wcześniej kroimy wzdłuż.
  • 2. Śledzie zwijamy w ślimaczki i spinamy wykałaczką. Możemy włożyć kawałek czerwonej papryki.
  • 3. Na półmisek wykładamy cienką warstwę sosu, układamy ślimaczki i polewamy sosem. Dekorujemy jajkiem i gałązkami natki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

latozimawiosnakuchnia polskajesieńkorniszonyjajka na twardoPRZYJĘCIE DLA DZIECIimprezypłatki śledziowe w oleju
 

Komentarze

Podobne przepisy

Grillowane szparagi w boczku

Dodane przez: Kloruś

Grillowane szparagi w boczku

Zamiast klasycznej kiełbasy czy...

SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: Hrabina w kuchni

SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Szybka i smaczna przekąska, którą...

Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i cukinią

Dodane przez: Kloruś

Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i...

Bardzo proste w przygotowaniu danie...

Schab z pastą jajeczną w galarecie

Dodane przez: 2milutka

Schab z pastą jajeczną w galarecie

Rewelacyjne nadziewane mięsko z...

Jajka z łososiem

Dodane przez: czarrna

Jajka z łososiem

Na wielkanocny stół

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

Dodane przez: czarrna

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

Na wielkanocny stół