Ślimaczki śledziowe

  • wyświetlono: 261 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przepis przysłała Aneta Szydłowska

PolskaGotuje
  • Średni

Składniki

- płatki śledziowe w oleju: 10 sztuk
- korniszony: 3 sztuki
- jajka na twardo: 6 sztuk
- słoiczek sosu tatarskiego: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

Ślimaczki śledziowe

  • 1. Płaty śledziowe smarujemy sosem, na każdym układamy połówki jajek oraz 1/5 ogórka, którego wcześniej kroimy wzdłuż.
  • 2. Śledzie zwijamy w ślimaczki i spinamy wykałaczką. Możemy włożyć kawałek czerwonej papryki.
  • 3. Na półmisek wykładamy cienką warstwę sosu, układamy ślimaczki i polewamy sosem. Dekorujemy jajkiem i gałązkami natki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

latozimawiosnakuchnia polskajesieńkorniszonyjajka na twardoPRZYJĘCIE DLA DZIECIimprezypłatki śledziowe w oleju

Komentarze

Podobne przepisy

Marynowane jajka w groszki

Dodane przez: JustKuchcik

Marynowane jajka w groszki

Aromatyczne, korzenne jajka marynowane...

Jajeczna terrina z groszkiem

Dodane przez: 2milutka

Jajeczna terrina z groszkiem

Jajko jest idealne na śniadanie,...

Grzanki z cukinią camembertem i żurawiną

Dodane przez: 2milutka

Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną

Uwielbiam! Przyjemnie chrupiące...

Śledzik w warzywach

Dodane przez: danusia19671

Śledzik w warzywach

Śledzik w warzywach, nie tylko...

Jajka w korzennej marynacie z pietruszką

Dodane przez: JustKuchcik

Jajka w korzennej marynacie z pietruszką

Jajka w zalewie z dodatkiem przypraw...

Szampańskie śledzie z awokado

Dodane przez: 2milutka

Szampańskie śledzie z awokado

To propozycja na sylwestrowo noworoczne...