Ślimaczki francuskie z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • arkusz ciasta francuskiego
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    sól, pieprz
    4 łyżki oleju
    4 łyżki pikantnego ketchupu
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    100 g sera żółtego

Ślimaczki francuskie z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki dokładnie umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki wraz z cebulą smażyć na oleju do miękkości, następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdy woda całkowicie odparuje dodać posiekaną natkę pietruszki i ser starty na tarce o dużych oczkach. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować ketchupem, i rozsmarować farsz łyżką po całości.. Zwijać ciasno wzdłuż dłuższego boku jak roladę,pokroić w 1,5-2 cm kawałki i układamy zachowując odstępy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy przez 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy