Ślimaczki drożdżowe - cynamonowe

  • wyświetlono: 411 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne, drożdżowe ślimaczki o pyszny smaku cynamonowym - nie są trudne w przygotowaniu, długo zachowują świeżość.

  • 120min

Składniki

- 27 g drożdży instant
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 kg mąki
- 2 jajka
- 15 dag masła
- 12 łyżek brązowego cukru
- cukier waniliowy
- łyżka cynamonu

Sposób przygotowania przepisu:

Ślimaczki drożdżowe - cynamonowe

  • Przygotowanie ciasta1. W miseczce mieszamy drożdże z łyżką cukru i ciepłym mlekiem - odkładamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Masło rozpuszczamy - studzimy. W misce mieszamy mąkę z jajka i 6 łyżkami cukru brązowego, cukru waniliowego - na koniec wlewamy ostudzoną rozpuszczone masło.i podrośnięty rozczyn - wyrabiamy jednolite ciasto.Odkładamy do podrośnięcia.
  • Przygotowanie ciasta2. Resztę cukru brązowego mieszamy z cynamonem, podrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt posypujemy cukrem z cynamonem - zwijamy w rulon.
  • Formowanie ślimaczków3. Kroimy na mniejsze kawałki układamy na blaszkę - pieczemy 20 minut w temperaturze 180.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Drożdżowe ślimaczki z serem

Dodane przez: luna19

Drożdżowe ślimaczki z serem

słodkie drożdżowe bułeczki

ślimaczki z dżemem

Dodane przez: Klaudyna213

DROŻDŻOWE ŚLIMACZKI

Bardzo szybkie i przepyszne

Drożdżowe ślimaczki z cynamonem

Dodane przez: joanna30

Drożdżowe ślimaczki z cynamonem

Podczas ich pieczenia roznosi się...

Drożdżowe ślimaczki z powidłami

Dodane przez: akrobatka22

Drożdżowe ślimaczki z powidłami

Świetny sposób na wykorzystanie...

image-0ci2eu5

Dodane przez: Katarzyna255

drożdżowe ślimaczki

świetnie nadają się do niedzielnej...

image-0qdrcyo

Dodane przez: Alex M

Ślimaczki dyniowe z cynamonowym masłem

NAJLEPSZE! Zniknęły u nas w ciągu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE