Śledziowe roladki w sosie z olejem lnianym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Roladki które zrobimy w 15 minut. trzeba tylko pamiętać o namoczeniu śledzi.Polecam z olejem lnianym który jest bardzo zdrowy. Będą fajnie wyglądać na karnawałowym stole i nie tylko.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 płaty śledzi matias

    1 ogórek kiszony

    2 marchewki gotowane

    1/2 jabłka

    1/2 cebuli

    1 kawałek papryki chili

    1 cebula czerwona

    szczypior

    sól, pieprz

    1 łyżka jogurtu greckiego

    2 łyżki śmietany ukwaszonej

    3 kawałki papryki konserwowej

    olej lniany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Śledziowe roladki w sosie z olejem lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczę wcześniej w zimnej wodzie kilka godzin. Do miseczki przekładam śmietanę, jogurt, dodaję pokrojoną cebulę białą, jabłko drobno pokrojone, dodaję dwie łyżki oleju lnianego, doprawiam solą, pieprzem, chili pokrojonym. Na płat śledzia układam kawałek papryki, dodaję plaster ogórka, marchewki i zwijam w rulon. Z marchewki ugotowanej wycinam temperówką cienkie paski. Owijam nim śledzie.Dodaję cebulę czerwoną. Roladki podaję w sosie polewam olejem lnianym.Posypuję szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Sery Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować